Perez vertrekt na 2021 uit de Formule 1 als hij niet mee kan strijden om podia Formule 1

Perez vertrekt na 2021 uit de Formule 1 als hij niet mee kan strijden om podia

Door Corwin Kunst 18 augustus 2019 | 18:50


Sergio Perez wil graag om de bovenste plekken strijden in de Formule 1, maar de realiteit is dat dat momenteel niet kan bij het team van Racing Point. De Mexicaanse coureur wil nog even aankijken of de situatie verbetert, maar anders gaat hij zijn heil ergens anders zoeken na 2021.

'Ik ben al een tijdje actief in de Formule 1, maar de jaren gaan nu wel tellen', laat Perez weten aan Racer. De 29-jarige coureur denkt niet tot zijn veertigste in de koningsklasse van de autosport actief te blijven. 'Ik heb nu acht seizoenen achter de rug, maar ik denk niet dat ik dat aantal nog ga verdubbelen. Je weet nooit wat er kan gebeuren in de Formule 1, maar ik heb inmiddels wel tegen mezelf gezegd dat ik uiterlijk in 2021 om de podiumplekken wil strijden.'

In 2021 komen er weer nieuwe reglementen en zal bijvoorbeeld ook het budgetplafond zijn ingevoerd. De kleinere teams zou het daarmee makkelijker worden gemaakt om het gat richting de top te dichten. 'Als ik de kans niet krijg om vooraan mee te doen, dan zal ik de Formule 1 waarschijnlijk verlaten. Maar we zijn erg optimistisch en we (Racing Point, red.) willen graag goed presteren in de komende jaren', besluit Perez. (Foto: Racing Point F1 Media)

 

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws