Red Bull Racing met zeer ruime voorsprong aan kop in pitstopklassement Formule 1

Red Bull Racing met zeer ruime voorsprong aan kop in pitstopklassement

Door Corwin Kunst 18 augustus 2019 | 19:54


Het Red Bull Racing van Max Verstappen staat bij het ingaan van de zomerstop ruim aan kop in de DHL Fastest Pitstop Award. In de eerste twaalf Grands Prix presteerde de Oostenrijkse renstal met Verstappen zeer constant, waardoor het gat met nummer twee Williams al behoorlijk flink is. Racing Point is tot dusver de renstal dat het minst snel vier banden weet te vervangen dit jaar.

De pitstops worden elke Grand Prix beloond met punten zoals dat het in officiële wereldkampioenschap ook gebeurt: 25, 18, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 2 en 1 punt.

Red Bull heeft na twaalf races in totaal al 324 punten gesprokkeld. Williams is net als vorig jaar erg snel met het verwisselen van de banden en is de nummer twee met 258 punten. Dat gat is 66 punten. Red Bull en Williams zijn samen verantwoordelijk voor tien van de twaalf snelste pitstops dit jaar.

Subtoppers en laagvliegers

De nummer drie heet Ferrari. De Italianen uit Maranello verzamelden 197 punten en houden daarmee de andere subtoppers McLaren (160 punten) en Mercedes (111 punten) achter zich. Toro Rosso vindt zichzelf op een zesde plaats op gepaste afstand terug met een totaal 54 punten.

Voor Renault (43 punten), Alfa Romeo (31 punten), Haas F1 (23 punten) en Racing Point (11 punten) is er nog genoeg werk aan de winkel wat pitstops betreft. De vier teams wisten nog niet echt te imponeren in de pitstraat tijdens de races in 2019. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws