Horner legt balansproblemen RB15 uit: 'Van die twee dingen last gehad' Formule 1

Horner legt balansproblemen RB15 uit: 'Van die twee dingen last gehad'

Door Glenn van der Straten 19 augustus 2019 | 08:38


Christian Horner wijst de nieuwe regels voor de aerodynamica voor 2019 aan als reden voor het feit dat Red Bull in het begin van het seizoen moeite had met het in orde krijgen van de balans van de auto. Het aanpassen aan de eenvoudigere voorvleugel was volgens de teambaas van Max Verstappen het grootste probleem.

'Ik denk dat de regelveranderingen ons afgelopen winter zeker pijn hebben gedaan, door de invloed die ze hadden op de manier waarop wij de voorvleugel gebruiken', begint Horner zijn verhaal tegenover Motorsport.com. 'Naarmate het team de nieuwe regels beter in de vingers kreeg, wisten we de balans en het gedrag van de auto te herstellen.' Ook de nieuwe banden met een dunner loopvlak kenden hun weerslag op de RB15. 'Van die twee dingen hebben we afgelopen winter aan de chassiskant vrij veel last gehad.'

'We hebben de afgelopen maanden absoluut goede progressie gemaakt op dit vlak'

Red Bull heeft zich echter verbeterd op dat vlak en dat betaalde zich direct uit. In Oostenrijk werd er een update op de auto geïntroduceerd, Verstappen won direct op de Red Bull Ring. Ook in Duitsland ging de 21-jarige Nederlander met de zege aan de haal. 'We hebben de afgelopen maanden absoluut goede progressie gemaakt op dit vlak. Hopelijk kunnen we tijdens de tweede helft van het jaar nog meer vooruitgang boeken op dat vlak', aldus Horner. 

Op motorgebied wordt er sowieso een update van Honda verwacht, die waarschijnlijk in Monza plaats gaat vinden. Deze motorupdate brengt naar het schijnt 25 extra pk met zich mee. Op die manier moet het gat met Mercedes wederom kleiner gemaakt worden. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws