Honda over motorwissel: 'Het is erg gecompliceerd' Formule 1

Honda over motorwissel: 'Het is erg gecompliceerd'

Door Glenn van der Straten 19 augustus 2019 | 09:34


Honda is druk bezig met kijken wanneer het het beste een motorwissel kan doorvoeren bij Red Bull en Toro Rosso. Omdat er bij de volgende motorwissel een gridstraf aan te pas komt, moeten zowel Honda als de teams kijken bij welke Grand Prix zij het liefst deze straf krijgen.

'We zijn er continu met de teams over in gesprek, maar wij besluiten wanneer er een nieuwe motor wordt geïnstalleerd of wanneer er een nieuwe spec wordt geïntroduceerd', zegt Tanabe tegen Motorsport.com. 'Op het moment is er nog geen beslissing genomen. Het hangt van de situatie af en van wat de uitkomst is van de gesprekken met de teams. Het is erg gecompliceerd.'

'We werken met twee plannen'

Naar het schijnt wordt voor Red Bull de motorupdate in Monza doorgevoerd. Maar dat is volgens Tanabe nog niet zeker. 'We werken met twee plannen, één voor de lange termijn en één voor de korte termijn. Na elke race bekijken we de situatie, de conditie van de power unit, en vervolgens kijken we twee of drie races vooruit, wat de korte termijn is. Met de lange termijn bedoelen we tot aan het einde van het seizoen.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws