Verstappen heeft titel 'in eigen hand': negen zeges en acht snelste rondes nodig Formule 1

Verstappen heeft titel 'in eigen hand': negen zeges en acht snelste rondes nodig

Door Corwin Kunst 20 augustus 2019 | 13:46


Max Verstappen wil het liefst dit jaar al zijn eerste wereldkampioenschap in de Formule 1 winnen, maar dat lijkt een schier onmogelijke opgave te worden voor de Red Bull Racing-coureur. De Nederlander heeft het echter nog wel in eigen hand als het Formule 1-seizoen over anderhalve week hervat wordt met de Grand Prix van België.

Het gat tussen nummer drie Verstappen en WK-leider Lewis Hamilton is in de zomerstop 69 punten met nog negen Grands Prix voor de boeg. Wanneer Verstappen alle negen races wint en Hamilton wordt telkens tweede, dan loopt de Limburger per wedstrijd zeven punten in. Verstappen komt dan nog zes punten tekort om het gat richting de Britse coureur volledig te dichten.

Dit jaar zijn er echter voor het eerst extra WK-punten te verdienen door de snelste raceronde te rijden. Als Verstappen dit acht keer voor elkaar weet te krijgen, dan is de zevenvoudig Grand Prix-winnaar niet meer te achterhalen voor Hamilton en pakt Verstappen zijn eerste WK-titel, zo berekende F1Maximaal.

Red Bull komende races in het nadeel

De kans dat dit gaat gebeuren is echter nihil. De Red Bull-coureur gaat naar alle waarschijnlijkheid nog een gridstraf incasseren dit seizoen en met circuits met veel lange rechte stukken nog op de kalender, zoals Spa-Francorchamps en Monza, lijken Mercedes en Hamilton gezien het vermogen van de power unit in het voordeel. Wil Verstappen nog wereldkampioen worden, dan lijkt het te moeten hopen op flinke misstappen van de vijfvoudig wereldkampioen.

Tot nu toe maakte Hamilton die misstap alleen in Duitsland. Daar verloor hij de controle over de W10 in de regen en moest daardoor een extra pitstop maken. De leider in het WK was maar liefst zes keer naar binnen gegaan tijdens de Grand Prix. Hamilton eindigde de race als negende en pakte alsnog twee punten in het WK omdat Alfa Romeo een straf kreeg. Hiervoor hebben ze overigens nog beroep tegen aangetekend. 

Wanneer Verstappen en Hamilton onverhoopt toch evenveel punten hebben aan het einde van de rit, dan telt het aantal overwinningen. De coureur met de meeste zeges pakt dan de titel. Momenteel staat de 21-jarige rijder op twee Grand Prix-overwinningen, terwijl Hamilton momenteel al op acht staat. Wil Verstappen überhaupt nog mee gaan doen om de titel lijken er sowieso nog zes overwinningen bij te moet komen, dus het is niet bij voorbaat uitgesloten dat Verstappen op deze manier de strijd zou verliezen. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Profiteer nu van de Summer Sale bij Fuel For Fans!

Poll

Geloof je dat Max Verstappen nog wereldkampioen kan worden?

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

peter_heijnen
21 Aug 2019 om 07:47

Dat wordt een makkie LOL! :)

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws