Vettel gaat nog altijd voor wereldkampioenschap bij Ferrari Formule 1

Vettel gaat nog altijd voor wereldkampioenschap bij Ferrari

Door Glenn van der Straten 20 augustus 2019 | 08:52


Sebastian Vettel heeft nog altijd als doelstelling om wereldkampioen bij Ferrari te worden, maar dat zit er dit jaar in ieder geval niet meer in. Gezien de fouten die de Duitser maakt, lijkt het onwaarschijnlijk dat hij de komende jaren wel voor de titel gaat strijden. Zijn teambaas Mattia Binotto gelooft er nog wel in. 

Dat vertelt hij aan Motorsport.com. De doelstelling van Vettel blijkt onveranderd te zijn. 'Hij wil nog steeds wereldkampioen worden met Ferrari. Hij is ook altijd heel duidelijk over die ambitie. Natuurlijk is het begin van dit seizoen in dat opzicht frustrerend. Het betekent namelijk dat hij niet meer in de beste positie zit om zijn doel al in 2019 te bereiken.'

'Hij neemt geen genoegen met mindere compromissen'

En dat is zeer voorzichtig geformuleerd. Vettel staat vierde in het kampioenschap, met maar liefst 94 punten achterstand op koploper Lewis Hamilton. Toch heeft de viervoudig wereldkampioen volgens Binotto nog genoeg motivatie. 'Juist omdat hij zo'n duidelijk doel heeft, weet hij precies wat hij wil. Hij weet wat er bij ons moet gebeuren en haalt daar zijn motivatie uit. Hij is dus nog steeds vol aan het pushen en neemt geen genoegen met mindere compromissen.' (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws