Coronel wijst opstap wereldtitel Verstappen aan: 'Dat is erg belangrijk' Formule 1

Coronel wijst opstap wereldtitel Verstappen aan: 'Dat is erg belangrijk'

Door Glenn van der Straten 20 augustus 2019 | 09:12


Tom Coronel meent dat Max Verstappen volgend jaar de wereldtitel moet winnen. En de eerste stap kan de 21-jarige Nederlander daarvoor in de tweede seizoenshelft al zetten. Dat is volgens Coronel namelijk het moment om in het hoofd van Lewis Hamilton te kruipen, wat nu al een beetje gelukt is. 

'Max zit in een goede flow, een hele goede flow zelfs. Voor Max is het heel erg belangrijk om in de tweede helft te laten zien, dat volgend jaar de titel voor hem is', vertelt Coronel tegenover de camera van Motorsport.com. 'En dan bedoel ik dat hij serieus in de kop van Hamilton moet gaan zitten. Dat doet hij al behoorlijk, want Hamilton vraagt tijdens de race: 'Waar rijdt Max?' Dat Max vierde rijdt, en er rijden er nog twee tussen, dat interesseert hem helemaal niks. Hij heeft echt wel door dat Max de enige is, die hem kan onttronen.'

'Honda, Red Bull en Max proeven de kans'

Voor dit jaar is het behalen van de wereldtitel zo goed als onmogelijk. Hamilton heeft een riante voorsprong op de rest, en stevent gestaag af op zijn zesde wereldtitel. 'Fijn dat hij een grote voorsprong heeft, maar als Max, het team en Honda nu kunnen laten zien dat zij de strijd aankunnen, dan kan ik je vertellen dat hij (Hamilton, red.) een moeilijke winter heeft. Eén ding is zeker; iedereen proeft de kans. En dan bedoel ik Honda, Red Bull en Max. Het is niet de vraag; zou het gaan gebeuren? Maar, het moét gebeuren.'

Momenteel staat Verstappen derde in het kampioenschap. Met 181 punten heeft hij slechts zeven punten achterstand op nummer twee Valtteri Bottas. De achterstand op de andere Mercedes-coureur, Hamilton, bedraagt 69 punten. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Profiteer nu van de Summer Sale bij Fuel For Fans!

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

VanKempen
21 Aug 2019 om 10:11

Ik geloof best dat Coronel de dingen goed aan voelt, echter in zijn adrenaline rush schiet hij voorbij aan het feit dat het Mercedes team gewoon een niveau hoger staat wat betreft alles. Kortom, het zal niet aan Max liggen, maar aan de fouten die Mercedes maakt.

peter_heijnen
21 Aug 2019 om 07:53

Lewis vroeg vorig jaar al voortdurend tijdens de race waar Max was, dat gaat het verschil dus echt niet maken. De auto moet het verschil maken vanaf race 1 en niet wéér pas vanaf de tweede seizoenshelft. Iedereen heeft het maar over het verschil tussen Honda en Mercedes, maar het verschil tussen de 2 chassis is juist enorm als je ziet hoe stabiel de Mercedes op de weg ligt en hoe Max er voor moet vechten.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws