Sainz: 'Voorbarig om te zeggen dat het tussen Verstappen en Leclerc zal gaan' Formule 1

Sainz: 'Voorbarig om te zeggen dat het tussen Verstappen en Leclerc zal gaan'

Door Sjoerd Valkering 20 augustus 2019 | 14:47


Sommige analisten noemden het eerder dit seizoen de strijd van de toekomst, die tussen Max Verstappen en Charles Leclerc. Onder andere in Oostenrijk waren de twee coureurs in gevecht, waarbij Verstappen aan het langste eind trok en de Grand Prix won.

Carlos Sainz, coureur van McLaren, vindt het nog te vroeg om te concluderen dat Verstappen en Leclerc in de toekomst gaan uitmaken wie er wereldkampioen gaat worden. 'Ik hoop dat McLaren een auto kan bouwen waarmee Lando (Norris) en ik op een dag ook met die jongens kunnen vechten', zegt Sainz tegenover Motorsport.com.

'Om er nu al vanuit te gaan dat het tussen Verstappen en Leclerc zal gaan, is voorbarig. Ik denk dat de situatie in de Formule 1 in 2021 enorm kan veranderen. Het zou heel goed kunnen dat we dan andere mensen vooraan zien vechten', vervolgt de Spanjaard.

Sainz staat momenteel zevende in het WK met 58 punten. Voorlopig is er van een strijd met Verstappen nog een sprake. Volgens Sainz is de auto momenteel doorslaggevend. 'Het is gewoon een kwestie van wie op dat moment in de juiste auto zit. Als Verstappen op het juiste moment bij het juiste team zit, zal hij meerdere wereldkampioenschappen winnen. Maar als hij dat niet zo is, wordt hij geen enkele keer kampioen. Zo werkt dat helaas in de Formule 1.'

Nieuwe regels F1

Mogelijk zorgen de nieuw reglementen voor 2021 en verder voor verandering. Er komen nieuwe regels voor aerodynamica, voor de motor en bijvoorbeeld ook voor het budget dat de teams te besteden hebben. Sainz juicht de veranderingen toe voor McLaren en duimt dat de Britse formatie gaat profiteren. 'Dat hoop ik echt. Ik denk dat dit team in staat is om beter te presteren dan er nu wordt gedaan. Zelfs onder de huidige regels. Als we alles voor elkaar hebben, dan zouden we op zijn minst binnen zes of zeven tienden van Mercedes moeten kunnen komen', aldus Sainz. (foto: McLaren)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws