Like ons!
Windsor: 'Leclerc brengt Vettel bij Ferrari in verwarring'

Formule 1

Windsor: 'Leclerc brengt Vettel bij Ferrari in verwarring'

De reden waarom Ferrari een tegenvallend seizoen meemaakt, zou wel eens kunnen liggen aan de pure snelheid van Charles Leclerc. Het verstoort de balans die er de laatste jaren in het team was, waarin Sebastian Vettel de onbetwiste nummer 1 was. Die conclusie trekt Peter Windsor

'Het is fascinerend om te zien hoe Leclerc zich dit seizoen in de Formule 1 ontwikkelt. Samen met Max Verstappen is hij aan het uitgroeien tot de sleutelfiguren van de volgende generatie. En het is even zo fascinerend om te zien wat voor effect hij heeft op Vettel. De pure snelheid van Leclerc heeft de balans en de kijk van Vettel op zijn eigen eigenschappen als coureur verstoord. En daarmee ook op zijn positie als sleutelfiguur van het team', aldus Windsor, sinds jaar en dag volger van het Formule 1-circus. 

De komst van Leclerc zou de viervoudig wereldkampioen uit balans hebben gehaald, wat doorwerkt in de rest van het team uit Maranello. Windsor vervolgt: 'Het team weet in hoofdlijnen welke richting ze op moeten, maar nog niet in detail. En zolang Charles er is en Sebastian in verwarring brengt, wordt het lastig voor Ferrari om een keuze te maken hoe ze de auto afstellen en welke richting ze op moeten met de auto voor de toekomst.' (Foto: Ferrari F1 Media)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven