Like ons!
Wolff blij met Honda: 'Goed voor de Formule 1 en voor de concurrentie'

Formule 1

Wolff blij met Honda: 'Goed voor de Formule 1 en voor de concurrentie'

Mercedes domineerde de eerste jaren van het V6-turbotijdperk. Ferrari en Red Bull krijgen echter steeds meer vermogen waardoor de concurrentie voor Mercedes toeneemt. Toto Wolff vertelt aan Crash.net dat zijn team zichzelf opnieuw wil uitvinden om de suprematie in de Formule 1 weer volledig terug te hebben.

Waar Mercedes afgelopen winter de downforce verbeterde, daar heeft de Ferrari-motor meer vermogen op lange, rechte stukken. Red Bull heeft Renault ingeruild voor Honda, en de Japanse motorfabrikant laat dit jaar veel progressie zien. ‘Het Red Bull-chassis was altijd één van de beste, en dat is het nog steeds. Toen kwam Honda. Zij hebben een grote stap voorwaarts gezet, alle lof is voor hen’, meent Wolff.

‘Een sterke Honda is goed voor de Formule 1 en voor de concurrentie’

De teambaas is blij dat de concurrentie is toegenomen, en hij is met name blij met Honda. ‘Een sterke Honda is goed voor de Formule 1 en voor de concurrentie. Als er een vierde motorleverancier is die competitief kan zijn, dan is dat goed voor ons allemaal. Hierdoor moeten wij onszelf opnieuw uitvinden en dat is een heel positieve uitdaging.’

Mercedes-coureur Valtteri Bottas zei na de poleposition van Max Verstappen in Hongarije al dat Mercedes harder moest werken, en op zoek moest gaan naar meer vermogen. ‘Hij heeft helemaal gelijk’, beaamt Wolff. ‘We hadden een goede reeks, met veel succes. Maar het voelt alsof we nu heel hard en slim moeten pushen om voorop te blijven lopen. De anderen lopen namelijk in, hoewel het makkelijker is de achterstand in te halen dan het hoge niveau vast te houden.’ (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven