Villeneuve begrijpt keuze voor Bottas: 'Ocon is een egoïstische coureur' Formule 1

Villeneuve begrijpt keuze voor Bottas: 'Ocon is een egoïstische coureur'

Door Christian Moerman 22 augustus 2019 | 08:26


AutoBild meldde gisteren dat Esteban Ocon vermoedelijk in 2020 een rentree in de Formule 1 zal gaan maken. Hoewel een officiële bevestiging nog op zich laat wachten, heeft voormalig Formule 1-coureur Jacques Villeneuve aangegeven dat hij de keuze van Mercedes maar al te goed zou begrijpen.

Eerder dit jaar benadrukte Toto Wolff al dat hij moeite had met de beslissing omtrent de toekomst van het tweede Mercedes stoeltje: 'Ze verdienen beide de plek. Esteban (Ocon, red.) omdat hij nu in een moeilijke situatie zit en het talent en de energie heeft om in een Mercedes te rijden. Aan de andere kant heeft Valtteri (Bottas, red.) de ervaring en is hij een steun voor Hamilton.'

Villeneuve reageert op keuze Mercedes

Doorslaggevend was volgens Villeneuve het rijgedrag van de Fransman: 'Ocon heeft meerdere malen in zijn carriere door laten schemeren een egoïstische coureur te zijn', aldus de Canadees tegenover Express.

Wolff wil zich geen écht titelgevecht op de hals halen. Met Ocon in het tweede stoeltje zou de rivaliteit zomaar serieus toe kunnen nemen. In 2016 kende Wolff ditzelfde probleem en zorgde Nico Rosberg en Hamilton geregeld voor problemen binnen het team. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws