Like ons!
Leclerc stug over gemiste overwinningen dit seizoen: 'Het is geen obsessie'

Formule 1

Leclerc stug over gemiste overwinningen dit seizoen: 'Het is geen obsessie'

Charles Leclerc had dit jaar twee keer zijn eerste overwinning binnen handbereik. In Bahrein beroofde een technisch mankement hem van de hoogste trede, in Oostenrijk was Max Verstappen de boosdoener. De druk bouwt op maar Leclerc blijft rustig.

De Ferrari-coureur lijkt er weinig last van te hebben dat het hem tot nu nog niet gelukt is: 'Het doel vanaf het begin van het seizoen al, was om een overwinning te behalen. Het is geen obsessie, ik probeer me vooral op mezelf te concentreren.'

Bekende woorden van de Monegask, die ook in de tweede seizoenshelft de lat niet te hoog legt. Hij staat vijfde in het kampioenschap en wist van de coureurs actief bij de drie topteams, alleen Pierre Gasly achter zich te houden.

Leclerc moet wennen aan Ferrari

'Ik wil de auto beter begrijpen en moet misschien mijn rijstijl aanpassen aan de auto. We boeken met kleine stappen vooruitgang, ik weet zeker dat het succes automatisch volgt als we zo doorgaan', concludeert de voormalig Sauber-coureur volgens AS.

Ondanks inconsistente prestaties met de nodige rijdersfouten is Lewis Hamilton onder de indruk van het jonge talent dit jaar: 'Hij is gegroeid en ik zie hem alleen maar sterker worden. We moeten goed op hem letten.' (Foto: Ferrari F1 Media)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven