Like ons!
Herinvoering bijtanken in Formule 1 krijgt steun van GPDA

Formule 1

Herinvoering bijtanken in Formule 1 krijgt steun van GPDA

Herhaaldelijk is er gesuggereerd dat een terugkeer van bijtanken tijdens Formule 1-races de voorkeur heeft voor veel van de coureurs. Ook de Grand Prix Drivers' Association schaart zich nu achter het initiatief volgens Speedweek.

Huidig Formule 1-coureur Romain Grosjean speelt een rol binnen de organisatie. De organisatie zet zich voornamelijk in voor het waarborgen van de veiligheid van Formule 1-coureurs. 

'De GDPA wil dat het bijtanken weer ingevoerd wordt. Niet omdat we geloven dat het de sport aantrekkelijker zal maken, maar omdat de auto's een stuk lichter worden. Dit zou ook het bandenmanagement voor de coureurs kunnen vergemakkelijken. De banden raken minder snel oververhit met een auto die aan het begin van de race 60 of 70 kilogram lichter is', aldus de Fransman.

Grosjean maakt vergelijking met tien jaar geleden

De Haas-coureur merkt duidelijk het verschil tussen de huidige bolides en die van tien jaar geleden: 'De auto's voelen in de bochten anders aan. Ik denk dat ze te zwaar zijn geworden voor de koningsklasse. Met de nieuwe 18-inch wielen krijgen we er nog eens 25 kilo bij. We voegen constant gewicht toe in plaats van auto's lichter te maken. Tanken is verreweg de makkelijkste manier om gewicht te verliezen.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven