Like ons!
Verstappen blikt terug op Hockenheim: 'Als ik maar op kop rijd dan gaat 'ie als een kogel'

Formule 1

Verstappen blikt terug op Hockenheim: 'Als ik maar op kop rijd dan gaat 'ie als een kogel'

Max Verstappen won in Duitsland zijn zevende Grand Prix en de tweede van het jaar. Jack Plooij interviewde de Red Bull-coureur in de auto op weg naar de Hungaroring en stelde hem onder andere vragen over hoe hij de overwinning op de Hockenheimring beleefd heeft.

De kwalificatie verliep niet vlekkeloos: 'In Q1 en Q2 brak er wat af van de vloer dus ik had er eigenlijk voor moeten staan. Ik was niet helemaal blij maar je kan niet zeggen dat je niet blij bent met een tweede plek, dan valt iedereen over je heen', meldde de 21-jarige uit Hasselt lacherig.

Hockenheim goed teken voor Red Bull?

Na de succesvolle race in Hockenheim verwachtte men stiekem ook vuurwerk in Hongarije. Dat kwam er helaas niet, alhoewel de Nederlander wel een tweede plek én de snelste raceronde wist te bemachtigen.

Volgens Verstappen was het uitblijven van de overwinning te verwachten: 'Het kwam natuurlijk mooi uit in Hockenheim maar we moeten wel realistisch blijven: we zijn nog steeds niet het dominante team. Ik zat tijdens de race ook vast achter Valtteri (Bottas, red.). Toen ik eenmaal op kop reed, was ik sneller dan de Mercedessen terwijl ik banden aan het sparen was en zij niet. Als ik maar op kop rijd dan gaat 'ie als een kogel.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven