'Formule 1 kent vanaf 2021 weer elf teams; Panthera komt erbij' Formule 1

'Formule 1 kent vanaf 2021 weer elf teams; Panthera komt erbij'

Door Joris Verwijst 24 augustus 2019 | 09:27


Vanaf 2021 kent de grid der Formule 1 weer elf teams. Dat schrijft Racefans. Het nieuwe team zou Panthera Team Asia F1 gaan heten. Sinds het vertrek van Manor uit de koningsklasse van de autosport is het wachten wie dat gat kan opvullen. 

Het team werkt vanuit het hoofdkwartier in de buurt van het circuit van Silverstone aan het project, zo zou een bron dicht bij het project Racefans hebben verteld. Eén van de mannen achter het idee zou Benjamin Durand zijn, voormalig teambaas bij SMP Racing en BR Engineering. 

Het team bestaat uit meer mannen met ervaring in de Formule 1. Zo is Tim Milne verantwoordelijk voor de aerodynamica. Hij heeft ervaring opgedaan bij de Formule 1-teams van Renault, Honda, Super Aguri, Toyota, Caterham en Manor. Saillant detail is dat Manor het laatste team was dat de Formule 1 verliet, na financiële problemen. 

Volgens Racefans schuilt de grootste uitdaging in het feit dat de regels der Formule 1 vanaf 2021 pas eind oktober bekend worden. Tot die tijd is het erg lastig om concrete dingen voor te bereiden, omdat simpelweg niet duidelijk is hoe de toekomst van de sport eruit gaat zien. (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws