'Hülkenberg zorgt voor vertraging bij Ocon-deal; Renault krijgt ruimte in salarishuis' Formule 1

'Hülkenberg zorgt voor vertraging bij Ocon-deal; Renault krijgt ruimte in salarishuis'

Door Joris Verwijst 24 augustus 2019 | 11:27


De stap van Esteban Ocon naar Renault is nog niet rond. Dat heeft alles te maken met het feit dat de Franse renstal eerst een stoeltje voor Nico Hülkenberg wil zoeken, zo meldt RMC Sport

Onder meer het gerenommeerde Auto Bild kwam eerder deze week met het nieuws dat Ocon terugkeert in de Formule 1, als Fransman dus ook bij een Frans team. Daarmee zou het probleem bij Mercedes ook direct zijn opgelost. Valtteri Bottas kan naast Lewis Hamilton blijven rijden in 2020, omdat Ocon ook onderdak heeft gevonden. 

'Hülkenberg vervangt Grosjean bij Haas'

De deal is dus nog niet rond. Ocon zou vanaf 2020 bij Renault de plaats innemen van Hülkenberg. Renault wil de Duitser graag elders onderbrengen. Haas zou daarvoor één van de gegadigden zijn, waarbij Hülkenberg wel eens de teamgenoot van Kevin Magnussen kan worden. 

Ook in financieel opzicht is de deal welkom voor Renault. Met het gigantische salaris dat Daniel Ricciardo opstrijkt, is het vertrek van The Hulk ook welkom. De Duitser heeft een 'riant salaris', omdat Renault bij haar terugkeer in de F1 alle pijlen op Hülkenberg heeft gezet. Ocon zou een stuk goedkoper zijn dan de 32-jarige Hülkenberg. (Foto: Renault F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws