Honda bezig aan laatste puntjes: 'Problemen met het chassis en de krachtbron' Formule 1

Honda bezig aan laatste puntjes: 'Problemen met het chassis en de krachtbron'

Door Rick Pasker 24 augustus 2019 | 16:28


Honda beleeft een verrassend goed seizoen nu het zich heeft verbonden aan Red Bull Racing. Het Oostenrijkse team bezorgt de Japanners overwinningen en dat is waar de motorfabrikant naar op zoek was. Nu is het zaak om stappen te zetten om zo ook dichtbij Mercedes te kunnen komen, dat beaamt Masamitsu Motohashi tegenover AutoSportWeb.

Het vergt veel tijd voor de engineers om alles naar wens te maken voor de coureurs van Toro Rosso en Red Bull. 'De rijstijl is voor ons van belang. Hij (Daniil Kvyat, red.) geeft bijvoorbeeld sneller gas, wat betekent dat het voor ons moeilijker is om zijn wagen op de juiste manier af te stellen', legt de hoofd-engineer van Honda uit.

'We moeten daarin dan ook alert blijven'

Ondanks dat het wel eens lastig is om de afstelling helemaal juist te krijgen, doet iedereen bij Honda enorm zijn best. 'In principe hebben we vier coureurs met allemaal een verschillende afstelling. Dat is voor ons erg complex en er wordt dan ook flexibiliteit verwacht. We moeten daarin dan ook alert blijven.'

'Tijdens de Grand Prix van Duitsland hebben we veel geleerd. We zijn dan ook direct gaan doorontwikkelen richting de Grand Prix van Hongarije', aldus Motohashi. 'Momenteel hebben we nog te kampen met problemen wat betreft het chassis en de krachtbron, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat goed gaat komen. Er staan nog goede updates op de kalender.' (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws