Sportief directeur Brawn: 'De V8 motor komt niet meer terug in de Formule 1' Formule 1

Sportief directeur Brawn: 'De V8 motor komt niet meer terug in de Formule 1'

Door Maurits Kappetijn 25 augustus 2019 | 10:06


Voor veel Formule 1-fans is het al jaren een droom: Een comeback van de V8 motoren in de Formule 1. De brullende krachtbronnen zijn geliefd onder veel fans én coureurs, maar sportief directeur Ross Brawn is er zeker van dat de koningsklasse van de autosport in de toekomst niet meer teruggaat naar haar oude liefde.

'We weten dat veel fans het willen', begint Brawn in gesprek met Auto, Motor und Sport. 'Maar we kunnen simpelweg niet terug naar de V8 motoren. Het zou teveel schade brengen met zich mee brengen aan het imago van onze sport. Bovendien willen we vanaf 2021 een duurzame weg inslaan met z'n allen. Daar past de oude krachtbron niet in.'

FIA en FOM zetten in op duurzame brandstof

De FIA en de FOM zijn druk bezig geweest met het verduurzamen van de sport. In het nieuwe reglementenboek voor 2021 zijn dan ook veel regels opgenomen, die de Formule 1 een 'schonere' sport moeten gaan maken. Zo moeten de teams vanaf 2021 hun brandstofmix zo samenstellen, dat er tenminste 25% 'e-fuel' in zit; een nieuwe, synthetische en CO²-neutrale brandstof. Elk jaar wordt dit percentage opgebouwd, tot 2025; dan moet al het verbruikte brandstof op de baan CO²-neutraal zijn. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws