Horner beseft: 'Pirelli heeft wel heel veel invloed op een race' Formule 1

Horner beseft: 'Pirelli heeft wel heel veel invloed op een race'

Door Maurits Kappetijn 25 augustus 2019 | 10:46


Christian Horner zag tot nu toe een Formule 1-seizoen met twee gezichten. Mercedes was in de eerste paar races heer en meester, maar tegen het einde van de eerste seizoenshelft zag hij zijn equipe terugslaan. In de behaalde overwinningen en podia bemerkt de Brit dat Pirelli veel invloed heeft gehad.

'De banden spelen een cruciale rol als je kijkt naar wedstrijdspanning en de mate waarin coureurs kunnen racen', stelt de teambaas van Red Bull bij Motorsport.com. 'Ook voor de toekomst zal Pirelli veel invloed gaan uitoefenen op hoeveel we kunnen inhalen en hoe 'close' het racen daadwerkelijk wordt. Misschien hebben de banden net zoveel invloed als de werking van een aerodynamisch pakket. In dat opzicht heeft Pirelli wel veel invloed, ja.'

Niet altijd tevredenheid over macht Pirelli

Op de vraag of die invloed wenselijk is, heeft Claire Williams een antwoord. De teambazin van Williams stelt dat goed overleg noodzakelijk is. 'We moeten gewoon duidelijk zijn met wat we van Pirelli verwachten. Een paar jaar geleden hebben we onze wensen uitgesproken, maar helaas is niet alles uitgekomen. We moeten dus meer gedachten uitwisselen, als je het mij vraagt', aldus Williams in gesprek met Racefans.net. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws