Finse media: 'Bottas verlengt contract bij Mercedes, bekendmaking komende week' Formule 1

Finse media: 'Bottas verlengt contract bij Mercedes, bekendmaking komende week'

Door Maurits Kappetijn 25 August 2019 13:08


Volgens het doorgaans goed ingevoerde Finse medium Turun Sanomat is de kogel door de kerk: Valtteri Bottas blijft ook volgend seizoen coureur bij Mercedes. Daarmee kiest Mercedes niet voor Esteban Ocon, die ook een optie was voor de regerend wereldkampioenen. 

Bottas, die aankomende woensdag 30 kaarsjes mag uitblazen, heeft naar verluidt de Mercedes-leiding er van weten te overtuigen om hem nog een jaar te houden. De Fin vervulde in 2018 nadrukkelijk een rol als tweede coureur en was behulpzaam om de titel voor zowel Lewis Hamilton als Mercedes binnen te slepen. Aan het begin van het huidige seizoen kwam Bottas sterk voor de dag en won de Australische Grand Prix. Toch pakte Hamilton naderhand de leiding uit handen, maar dat blijkt voor Mercedes dus geen reden om aan een andere coureur te denken.

Bottas heeft 1+1 optie in Mercedes-contract

In juli vorig jaar tekende Valtteri Bottas een nieuw contract bij Mercedes, nadat hij in 2017 de vertrokken Nico Rosberg verving. Bij zijn nieuwe contract was ook een eventuele optie voor nog een jaar (2020) opgenomen. Die optie heeft het Brits-Duitse team volgens Finse media dus gelicht. Naar verwachting zal de bekendmaking van de contractverlenging voor de Grand Prix van België aanstaande zondag bekend worden gemaakt. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!