L'Equipe: 'Contractverlenging Bottas zorgt voor komst Ocon bij Renault' Formule 1

L'Equipe: 'Contractverlenging Bottas zorgt voor komst Ocon bij Renault'

Door Maurits Kappetijn 25 August 2019 14:08


Zondagmiddag kwam het nieuws naar buiten dat Mercedes naar alle waarschijnlijkheid het contract van Valtteri Bottas verlengt. Het nieuws betekent automatisch dat de grootmacht geen plek heeft voor talent Esteban Ocon, die in 2019 zonder stoeltje zit. Het Franse L'Equipe schrijft op haar beurt dat Ocon zich echter geen zorgen hoeft te maken; een overgang naar Renault ligt in het verschiet.

Ondanks haar interesse voor Ocon, moest het team wachten. Omdat Mercedes wilde kiezen tussen Ocon en Bottas, werd Renault door de Franse coureur in de wachtkamer gezet. Nu Mercedes lijkt te kiezen voor Bottas is een overgang naar Renault echter in kannen en kruiken, meldt de sportkrant. Na een officiële bekendmaking van Mercedes, die ergens voor de Belgische Grand Prix moet gaan plaatsvinden, zal de zwart-gele equipe actie ondernemen en de deal rondmaken. 

Ricciardo en Ocon nieuwe Renault-opstelling, Hülkenberg moet op zoek

Mocht Ocon daadwerkelijk naar Renault verkassen, zou dat in de plaats van Nico Hülkenberg zijn. De Duitser staat momenteel veertiende in het WK-klassement, drie plaatsen onder teamgenoot Daniel Ricciardo. De 32-jarige coureur moet naar verluidt op zoek naar een ander stoeltje, mogelijk bij het team van Haas (het contract van Romain Grosjean is nog altijd niet verlengd, red.) of Alfa Romeo (toekomst Antonio Giovinazzi bij het team is nog niet bevestigd). Ook wordt Hülkenberg genoemd als mogelijke teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull in 2020 of 2021. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!