Like ons!
Berger over Marko: 'Hij bleef wijzen op mijn fouten, dat werkte op mijn zenuwen'

Formule 1

Berger over Marko: 'Hij bleef wijzen op mijn fouten, dat werkte op mijn zenuwen'

Gerhard Berger heeft in gesprek met N-TV een leuke anekdote over Helmut Marko de wereld in geslingerd. De huidige Red Bull Racing-adviseur was in de jaren 80 de manager van Berger, maar prettig was dat niet altijd voor de voormalig Formule 1-coureur, zo laat hij jaren later doorschemeren in de Duitse media.

'Helmut ging op een gegeven moment een beetje op mijn zenuwen werken. Dat kwam omdat hij mij altijd op mijn fouten bleef wijzen', aldus Berger, die er naar eigen zeggen inmiddels om kan lachen.

Hoe anders was dat voor de Oostenrijker toen hij voor Ferrari actief werd en daar meerdere seizoenen reed in de koningsklasse van de autosport. 'Ik kwam bij Ferrari te rijden en dan kom je ineens honderd mensen tegen die je elke dag vertellen hoe geweldig je wel niet bent. Dat is wel een stukje leuker.'

Berger boekt in zijn carrière tien Grands Prix-overwinningen, maar een wereldtitel bleef uit. Naast Ferrari kwam Berger op het hoogste niveau ook nog uit voor Benetton, ATS en McLaren. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven