McLaren niet eens met Horner over kritiek op Pirelli: 'Het hoort er gewoon bij' Formule 1

McLaren niet eens met Horner over kritiek op Pirelli: 'Het hoort er gewoon bij'

Door Corwin Kunst 25 augustus 2019 | 17:39


Bij McLaren zijn ze lang niet zo negatief over de banden als bij bijvoorbeeld Red Bull Racing en Ferrari. Volgens de renstal uit Woking klagen de laatstgenoemde twee topteams alleen maar omdat rivaal Mercedes de banden onder controle beter heeft. McLaren is van mening dat dit 'part of the game is' en stelt dat alle kritiek op Pirelli onterecht is.

Christian Horner, chef van Red Bull, gaf dit weekend nog dat hij vindt dat Pirelli een te grote rol speelt in de Formule 1. 'Op hoeveel we kunnen inhalen en hoe 'close' het racen daadwerkelijk wordt, hebben ze veel invloed. Misschien hebben de banden net zoveel invloed als de werking van een aerodynamisch pakket.'

McLaren vindt dat er niet gezeurd mag worden

Andrea Stella, werkzaam bij McLaren, geeft tegenover Motorsport.com te kennen: 'De banden zijn inderdaad een lastige kwestie, maar het is ook een trend. Wij hebben ambities en willen deze kracht bijzetten door heel veel tijd te investeren in de werking van de banden', zegt de Italiaan.

De 48-jarige engineer vervolgt zijn relaas: Als je iets niet begrijpt in deze sport, kan je misschien een tijdje teren op geluk, maar je zal in ieder geval niet domineren', aldus Stella, die daarmee aangeeft dat het er allemaal gewoon bij hoort. Teambaas Andreas Seidl is het daar volstrekt mee eens. 'Het begrijpen van de banden is 'part of the game'.' (Foto: F1Maximaal)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws