Honda: 'Verschillende rijstijlen maakte oplossen van turbo-issue complex' Formule 1

Honda: 'Verschillende rijstijlen maakte oplossen van turbo-issue complex'

Door Corwin Kunst 25 augustus 2019 | 18:44


Masamitsu Motohashi stelt in een interview met een Japanse website dat het een goede keuze is geweest van Red Bull Racing en Toro Rosso om hun bolides van 2019 aan te passen op de Honda-motor, en niet andersom. Verder gaat de Honda-engineer van Toro Rosso in op het turboprobleem van begin dit jaar van de Japanse krachtbron.

'Dit jaar is de wagen ontwikkeld met de Honda-motor in het achterhoofd, terwijl dat vorig jaar niet het geval was', geeft Motohashi aan bij AutosportWeb. Daar worden nu de vruchten van geplukt. 'Er gingen wat Grands Prix overheen, maar het is zeer goed te merken. De motor en het chassis gaan veel beter samen nu.'

In 2019 is echter lang niet alles koek en ei geweest bij de Japanners. Er zijn ook problemen om de hoek komen kijken, zoals met de turbo. Deze had zo nu en dan last van 'lag'. Dat betekent dat er niet meteen vermogen gegeven wordt op het moment dat de coureur dat wil. Volgens Motohashi was dit probleem lastig op te lossen omdat het heel erg rijder-specifiek is.

Rijstijlen niet te vergelijken

'In feite hebben we vier coureurs met elk een eigen rijstijl in onze gelederen. Dat maakte het probleem nogal complex. In de toekomst gaan we daar alerter op zijn en beter op reageren', aldus de Japanner, die stelt dat Honda geleerd heeft van het issue. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws