Update | AMS: Grand Prix van Nederland zal plaatsvinden op 3 mei 2020 Formule 1

Update | AMS: Grand Prix van Nederland zal plaatsvinden op 3 mei 2020

Door Maurits Kappetijn 28 augustus 2019 | 17:12


Hoewel er al wel kaarten zijn verkocht voor de Grand Prix van Nederland is het nog altijd onduidelijk wanneer het Formule 1-circus precies neerstrijkt op Circuit Zandvoort. Op de korte termijn wordt bekendgemaakt welk weekend de fans moet blokken in hun agenda, zo heeft Robert van Overdijk aangekondigd.

De algemeen directeur van Zandvoort deed dinsdagavond het woord bij een informatiebijeenkomst voor de bewoners uit de nabije omgeving. Daarbij kwamen al snel vragen of er inmiddels al een datum geprikt is door het FOM (Formula One Management, red.). 'Ik ga hier nog niet een definitieve datum bekendmaken', aldus Van Overdijk.

GP Spanje grote factor in vastleggen F1-weekend Zandvoort

De CEO heeft daar naar eigen zeggen een goede reden voor. 'Dat heeft ermee te maken dat een uur voor deze informatiebijeenkomst duidelijk werd dat ook de Grand Prix van Spanje op de kalender blijft staan', wordt hij geciteerd door het Algemeen Dagblad.

Het contract met Grand Prix van Spanje werd door de Formule 1 dinsdag verlengd, waardoor de kalender van 2020 één raceweekend meer kent dan dit seizoen. 'Nu duidelijk is dat er in ieder geval 22 races zijn, kan de puzzel snel gelegd worden. Verschuiven naar augustus is geen optie voor ons in ieder geval', aldus Van Overdijk die de bewoners en fans er dus van verzekerd dat de Nederlandse GP sowieso in mei gaat plaatsvinden. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Update - 17:00 (28-8-2019) | AMS: GP Nederland naar 3 mei

Inmiddels lijkt het zo goed als zeker: De Nederlandse Grand Prix zal in 2020 gaan plaatsvinden op 3 mei. Het doorgaans goed ingevoerde Auto, Motor und Sport meldt dat woensdagmiddag.

Er was lang veel onduidelijkheid over de exacte datum van de Grand Prix van Nederland. De Noord-Hollandse organisatoren wilden graag het weekend van 1, 2 en 3 mei, maar het was nog maar de vraag of dat zou gaan passen met een mogelijke contractverlenging van de Grand Prix van Spanje.

Zandvoort moest wachten op confirmatie Spaanse Grand Prix

Nu de Spanjaarden definitief hebben verlengd met de FOM, lijken alle puzzelstukjes in elkaar te vallen. Vanwege feestdagen zal de Grand Prix van Monaco verplicht plaatsvinden op 24 mei. Omdat men twee weken tussen de Grands Prix wilde hebben, zou de Nederlandse Grand Prix op 3 of 10 mei terecht komen. Nu duidelijk wordt dat de Grand Prix van Spanje zal gaan plaatsvinden op 10 mei, is 3 mei de aangewezen plek voor de Nederlanders, meldt het Duitse medium. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws