Officieel: Ocon in 2020 terug in Formule 1, wordt teamgenoot Ricciardo bij Renault Formule 1

Officieel: Ocon in 2020 terug in Formule 1, wordt teamgenoot Ricciardo bij Renault

Door Maurits Kappetijn 29 augustus 2019 | 14:12


De rijderscarousel draait donderdagmiddag op volle toeren. Nadat officieel bekend werd dat Valtteri Bottas bijgetekend heeft bij Mercedes, komt Renault met het nieuws dat Esteban Ocon vanaf 2020 voor de Fransen rijdt. De coureur uit het Mercedes-opleidingsprogramma wordt teamgenoot van Daniel Ricciardo.

In 2019 zat Ocon zonder stoeltje in de Formule 1, ondanks zijn imago als toptalent. In 2018 nam Lawrence Stroll Force India over, waarna er geen plek meer was voor de Fransman bij het aan Mercedes gelieerde team. Bij het topteam zelf waren Valtteri Bottas en Lewis Hamilton echter al 'gesettled' en dus pakte de grootse stoelendans van afgelopen jaar slecht uit voor Ocon. In 2020 mag hij gelukkig weer aan de bak; Renault neemt de coureur definitief over van Mercedes.

Transfer Ocon geen verrasssing

Het nieuws van de komst van Ocon bij Renault is niet geheel onverwachts. Eerder bleek dat Mercedes de touwtjes rondom de transfer flink in handen had. Mercedes-teambaas Toto Wolff zou namelijk 'kiezen' tussen Bottas en Ocon voor 2020, en nu Bottas heeft verlengd bij Mercedes leek een overgang van Ocon naar zijn landgenoten slechts een kwestie van tijd. Ocon tekent voor twee jaar bij Renault.

Renault krijgt dan ook vanaf 2020 sinds haar herintrede in de Formule 1 voor het eerst te maken met een Franse coureur in het team. De directie van het automerk had dit al langer voor ogen, mede om de Franse motorsport zo nog meer te promoten. Met het oog op de belangen van zowel Ocon als Renault is de overgang van de 22-jarige rijder een win-win situatie. (Foto: Renault F1 Team)

Koop nu jouw Max Verstappen 2019 Special Edition Oranje Pet voor de GP van België!

Zoek je nog een journalistieke stage? F1 Maximaal kan nog wel een talent gebruiken.

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

peter_heijnen
29 Aug 2019 om 14:21

Wat zal ik genieten van iedere technische uitval, heerlijk!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws