Hamilton gelooft in raceoverwinning België ondanks snelheid Ferrari Formule 1

Hamilton gelooft in raceoverwinning België ondanks snelheid Ferrari

Door Sam Koster 30 augustus 2019 | 22:56


Op de vrijdag in België bleken de coureurs van Ferrari de snelste van iedereen te zijn. Charles Leclerc was in VT2 zelfs ruim acht tienden sneller dan de eerste Mercedes. Het Duitse team reed in de vrije trainingen met een geüpdatete power unit tijden die vergelijkbaar waren met die van de coureurs van Racing Point.

Volgens Lewis Hamilton is het echter nog geen uitgemaakte zaak dat de Italianen ook op zondag de dienst zullen uitmaken, zo meldt Racefans.net. 'Ferrari won met name tijd op de rechte stukken,' aldus Hamilton. 'Onze long runs waren echter sterk, Vettel ging in de loop van een run rond de 1:51 rijden, terwijl ik in long runs rond de 1:50,5 bleef,' zo vervolgt de regerend wereldkampioen.

Hamilton mikt op strategie

Hamilton hoopt meer inzicht te krijgen in de bandenkeuzes en hoeveelheid brandstof die vandaag gebruikt zijn, en acht het niet onmogelijk de Ferrari's in de race voorbij te steken: 'Op de rechte stukken kunnen we ze niet inhalen, maar als we de Ferrari's bijhouden kan er op strategisch vlak nog iets bewerkt worden'.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws