Update | Giovinazzi zorgt na Kubica voor tweede rode vlag tijdens kwalificatie Formule 1

Update | Giovinazzi zorgt na Kubica voor tweede rode vlag tijdens kwalificatie

Door Rick Pasker 31 augustus 2019 | 15:29


Al in Q1 zorgt Robert Kubica voor een rode vlag situatie. Zijn Williams zorgde voor een enorme rookpluim op het circuit en stond eenmaal in stilstand in lichterlaaie. De sessie is momenteel stilgezet en het is afwachten wanneer deze hervat kan worden.

De klok is momenteel wel stilgezet. Eerder werd deze regel nog niet gehanteerd. Dat is een voordeel voor Lewis Hamilton. De Brit had in de derde vrije training te maken met een hevige crash en kan deze stop dan ook goed gebruiken om zijn auto gereed te krijgen voor Q1.

Het is dit weekend al de tweede Mercedes-motor die vlam vat. Eerder was Sergio Pérez de klos tijdens de tweede vrije training. De Spanjaard klaagde toen al over de boordradio dat hij hitte voelde in zijn rug. Mercedes rijdt dit weekend met een nieuwe Phase 3-motor.

Update - 15.29 uur | Tweede motor gaat eraan tijdens kwalificatie

Ook Antonio Giovinazzi moet het veld ruimen met een geplofte motor. Met een achtste plek zou de Alfa Romeo-coureur door zijn naar Q2, maar zijn motor zorgt voor problemen. De sessie liep net op zijn einde.

Het verloopt dit weekend niet geheel soepel voor de coureurs. Hier en daar zijn de auto's nog niet helemaal juist ingesteld en drie motoren hebben het al begeven. Ook hebben inmiddels al zes coureurs een gridstraf gekregen voor de Grand Prix van België. De verwachting is dat daar meer bij gaan komen.

Bekijk hier de beelden van het incident met Kubica en Giovinazzi


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws