De Vries geschokt door overlijden Hubert: 'Dit komt hard aan' Formule 1

De Vries geschokt door overlijden Hubert: 'Dit komt hard aan'

Door Sjoerd Valkering 02 september 2019 | 11:28


Nyck de Vries heeft tegenover De Telegraaf gereageerd op het overlijden van Anthoine Hubert. De F2-coureur kwam afgelopen zaterdag om het leven op het circuit van Spa-Francorchamps nadat hij crashte in de tweede ronde.

De Vries, die de lijstaanvoerder is in de F2, kon het niet geloven toen hij zondag op het circuit kwam. 'Toen ik vanochtend het circuit opkwam, de foto’s van Anthoine zag hangen en de sfeer in de paddock voelde, begon het wel langzamerhand door te dringen', zegt hij tegen de ochtendkrant.

De jonge piloot heeft dit nog niet eerder meegemaakt. 'Voor mij kwam een dodelijk ongeval op het circuit nog nooit zo dichtbij. Dit komt hard aan. Iedereen moet zich realiseren dat wat we hier doen bepaalde risico’s met zich meebrengt. Over het algemeen gaat het allemaal goed, maar het blijft gevaarlijk. Dit is vreselijk', aldus De Vries.

De FIA heeft maandag bevestigd dat er een officiële onderzoek wordt ingesteld naar de het dodelijke ongeluk van Hubert. Voorafgaan aan de Grand Prix van België werd een minuut stilte gehouden door de F1-coureurs en de familie van Hubert.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws