McLaren eist transparantie van Renault bij onderzoek naar 'twee pijnlijke uitvalbeurten' Formule 1

McLaren eist transparantie van Renault bij onderzoek naar 'twee pijnlijke uitvalbeurten'

Door Maurits Kappetijn 02 september 2019 | 17:54


McLaren werd maandag wakker met een flinke kater. De Britse renstal zag allebei haar bolides uitvallen in de Belgische Grand Prix nadat de Renault-motoren het begaven, iets wat volgens teambaas Andreas Seidl niet door de beugel kan. Renault gaat het incident onderzoeken, waarbij McLaren alles wil weten.

Seidl zag zowel Carlos Sainz als Lando Norris uitvallen. Laatstgenoemde lag zelfs voor de voorlaatste ronde op P5, maar een motorprobleem vlak voor de finishlijn betekende einde oefening. Voor McLaren een bittere pil, al helemaal gezien het weekend sowieso al niet heel lekker verliep (beide auto's haalden Q3 niet, red.). 

Seidl niet blij met uitgevallen motoren

Volgens Motorsport.com gaat Renault aan de slag om de desastreuze uitvalbeurten te onderzoeken. Seidl hoopt op zijn beurt dat de Franse motorfabrikant openheid van zaken geeft. 'Onze uitvalbeurten zijn voor een groot deel de schuld van Renault. Het is heel teleurstellend om deze DNF's tijdens de race mee te maken. Het is van belang dat er transparantie is en eerlijk naar elkaar zijn als we de boel gaan onderzoeken.' 

Ook het verschil tussen de kwalificatie en de race wil Seidl onderzoeken. 'Het punt is dat we in de kwalificatie totaal niet uit de verf kwamen en in de race juist wel een goed tempo hadden. Dat is positief, maar ook iets waar we onze vinger achter moeten zien te krijgen.' (Foto: McLaren F1 Media)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

frisol
4 Sep 2019 om 12:40
Quote van Braakbal
Een Frans product in je auto lepelen en dan verbaasd zijn dat t stuk gaat, daar verbaas ik me dan weer over.

Kan niet zeggen dat het momenteel heel best gaat maar is al iets beter dan vorig seizoen. Echter wel een goed staaltje 'nu-supporter' i.c.m. vooroordeel. Dat product is in de afgelopen 27 jaar 12x de beste constructeur was.

Braakbal
2 Sep 2019 om 23:07

Een Frans product in je auto lepelen en dan verbaasd zijn dat t stuk gaat, daar verbaas ik me dan weer over.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws