Brown: 'Races in de F1-kalender hebben meer afwisseling nodig' Formule 1

Brown: 'Races in de F1-kalender hebben meer afwisseling nodig'

Door Michael Jupijn 03 september 2019 | 20:53


McLaren-baas Zak Brown zegt dat het maximum van het aantal races in het seizoen is bereikt. De baas zegt tegen Motorsport-Total een idee te hebben hoe Liberty Media meer diversiteit in landen kan krijgen, zonder extra races toe te voegen.

Met de grandprix in Nederland en Vietnam, die er in 2020 bijkomen, staat het aantal races op 22. Het hoogste aantal in de geschiedenis van de Formule 1. Volgens Brown is dit echt het maximum en moeten er andere ideeën op tafel komen. Het idee van Brown is een rotatiekalender. 

Elke twee jaar wisselen

Vaste waarden op de kalender (Sochi, Monte Carlo, Abu Dhabi) blijven elk jaar terugkomen. Maar de races op Hockenheim en Barcelona, die het financieel zwaar hebben om te organiseren. kunnen om de twee jaar afgewisseld worden met een andere race. Bijvoorbeeld Barcelona en Le Castellet, Spielberg en Boedapest of Hockenheim en de Nürburgring.

Brown: ‘Het WK voetbal en de Olympische Spelen worden ook om de vier jaar gehouden. Dit concept kan je ook gebruiken voor bepaalde races. Je kan bijvoorbeeld Nederland en Spanje of Oostenrijk en Duitsland afwisselen. Je blijft dan wel in beide markten aanwezig en je creëert een extra exclusiviteit. De kalander wordt niet groter maar blijft zich elk jaar vernieuwen.‘


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws