Kubica en Latifi bij 'handvol kandidaten' tweede stoeltje Williams Formule 1

Kubica en Latifi bij 'handvol kandidaten' tweede stoeltje Williams

Door Sam Koster 04 september 2019 | 17:14


Bij Williams is voor 2020 nog maar een stoeltje ingevuld. Wie er naast George Russell plaats zal gaan nemen bij het team dat hekkensluiter in het kampioenschap is, is nog niet bekend. Nicholas Latifi en Robert Kubica zijn de meest vooraanstaande kandidaten, maar volgens teambaas Claire Williams zeker niet de enige twee, schrijft Autosport.com.

Latifi heeft dit jaar drie keer een vrije training gereden voor Williams, en rijdt dit jaar in de kop van het Formule 2-veld. Daar staat de Canadees na vier races gewonnen te hebben tweede in het kampioenschap, achter Nyck de Vries. Robert Kubica was na een zware rallycrash in februari 2011 acht seizoenen afwezig was voordat hij dit jaar weer een racezitje bemachtigde. De Pool stelt echter teleur en rijdt doorgaans ver achter de rest van het veld aan.

Claire Williams stelt ondanks dat, dat Kubica kans heeft om zijn plek naast Russell te behouden. 'We bekijken een handvol kandidaten, Robert heeft goed werk geleverd dit jaar, het is niet makkelijk geweest voor hem', zo zegt Williams, die haar coureur verdedigt. Naast Kubica maakt dus ook Latifi een kans op een racestoeltje bij Williams. Dat in 2020 naast Russell een "complete rookie" zit, waarmee Claire Williams een coureur zonder enige test- of race-ervaring in de Formule 1 aanduidt, is volgens haar echter uitgesloten.  

Latifi nog zonder superlicentie

Wat niet meewerkt voor de Canadese Formule 2-coureur, is dat hij nog niet voldoende licentiepunten heeft om volgend jaar met een superlicentie in de Formule 1 te mogen rijden. Daarvoor moet Latifi, die momenteel tweede staat, minimaal als vijfde eindigen in het Formule 2-kampioenschap. Lukt dit hem niet, dan valt hij sowieso af als mogelijke Formule 1-coureur in 2020. 

(Foto: Williams F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws