Perez tevreden met driejarige deal Racing Point Formule 1

Perez tevreden met driejarige deal Racing Point

Door Sam Koster 05 september 2019 | 15:47


Sergio Perez liet in België weten voor nog eens drie jaar uit te gaan komen voor zijn huidige team Racing Point. Daarmee is de Mexicaan de eerste coureur die een contract heeft tot en met 2022. Waarom Perez heeft bijgetekend, legt hij uit tegenover Crash.net.

Perez kwam in 2014 na een mislukt jaar bij McLaren terecht bij Racing Point, toen de renstal nog Force India heette. Vorig jaar werd Force India gered van grote geldzorgen en een faillissement door Lawrence Stroll, die het team kocht en omdoopte tot Racing Point. De Mexicaanse coureur zegt dat hij vertrouwen heeft in het ontwikkelingsplan dat het team inmiddels heeft opgesteld.

'Ik zie dat dit team een groot potentieel heeft,' zegt Perez. 'Ik geloof er echt in dat de plannen voor de komende jaren goed zullen uitwerken. Het is voor mij een enorme mogelijkheid om samen met dit team verder te groeien,' zo vervolgt hij. Daarnaast weet ook Perez dat er vanaf seizoen 2021 grote technische veranderingen doorgevoerd gaan worden. De coureur heeft er vertrouwen in dat Racing Point hier goed op zal inspelen.

Geen kans bij Ferrari of Mercedes

Perez is zich er goed van bewust dat een plek bij een topteam er voor hem waarschijnlijk niet meer inzit. Ferrari, Mercedes en Red Bull hebben namelijk elk hun eigen talentenprogramma's. 'Het heeft geen enkele zin om te zeggen dat ik volgend jaar voor Mercedes of Ferrari zou kunnen rijden,' zo realiseert Perez zich. Dat is dan ook niet zijn grootste doel: 'Ik wil een project dat me motiveert, en dat is hier bij Racing Point.'
(Foto: Racing Point F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws