Mercedes-ingenieur jaloers: 'Red Bull en Ferrari boekten duidelijke vooruitgang' Formule 1

Mercedes-ingenieur jaloers: 'Red Bull en Ferrari boekten duidelijke vooruitgang'

Door Joris Verwijst 06 september 2019 | 19:16


Bij Mercedes kijkt men jaloers naar Red Bull en Ferrari. De twee teams hebben sinds de Grand Prix van België grote vooruitgang geboekt. Dat meent Andrew Shovlin, ingenieur bij Mercedes. 

De klantenteams van Ferrari, Haas en Alfa Romeo, reden in België al met de nieuwe krachtbron van Ferrari, de Spec 4. De Italiaanse grootmacht gebruikt zelf pas vanaf de Grand Prix van Italië de nieuwe krachtbron. Bij Red Bull kregen Daniil Kvyat en Alexander Albon in België de nieuwe motor. In Italië zijn ook Pierre Gasly en Max Verstappen aan de beurt. 

Zorgen om kwalificatie bij Mercedes

Bij Mercedes is men dus onder de indruk van de nieuwe krachtbronnen. 'Red Bull en Ferrari hebben inmiddels duidelijke vooruitgang geboekt, over één snelle ronde. De kwalificatie is voor ons nu het moeilijkste onderdeel. We verwachten ook niet dat dit van vandaag op morgen zal veranderen. Hopelijk hebben we kans op poleposition. Eenvoudig wordt het in ieder geval niet.'

In de voorbije dertien races van 2019 wisten Lewis Hamilton en Valtteri Bottas ieder vier keer poleposition te pakken. Charles Leclerc lukte dat drie keer, Sebastian Vettel één keer. Ook voor Verstappen is er ruimte in het rijtje. Bij de Grand Prix van Hongarije mocht hij vanaf de voorste positie starten. (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws