Beide Mercedessen achter Leclerc na bizar einde: 'Een interessante strategie' Formule 1

Beide Mercedessen achter Leclerc na bizar einde: 'Een interessante strategie'

Door Rick Pasker 07 september 2019 | 16:31


Een bizarre kwalificatie leidde ertoe dat Lewis Hamilton en Valtteri Bottas zich niet hoger wisten te kwalificeren dan een tweede en derde positie. Charles Leclerc wist de poleposition van beide Mercedes-coureurs af te snoepen door een curieus einde van de kwalificatie.

Hamilton is ondanks zijn tweede positie tevreden. 'Ik mag blij zijn dat ik vanaf de voorste rij start. We kunnen morgen het gevecht aangaan met Ferrari wat leuk is. Als Mercedes is het een goede positie om in te zitten', aldus de Brit tegenover Formula 1.

'Het was wel een beetje een anticlimax'

De huidig wereldkampioen reageert ook op het bizarre einde van de kwalificatie. 'Het was wel een beetje een anticlimax dat we ruzie maakten en daardoor geen laatste run konden maken', begon Hamilton. 'Om eerst een poleposition-tijd neer te zetten en vervolgens iedereen op te houden is een interessante strategie.'

Ook Bottas is tevreden met zijn kwalificatie, ondanks dat het niet mee zat. 'In mijn eerste run had ik te kampen met een gele vlag en in de tweede run kon ik hem niet afmaken, waardoor ik de pole ben misgelopen. Het was over het algemeen goed en ik ben blij dat ik vooraan te vinden ben. Het blijft gewoon geweldig om in deze auto te mogen rijden', stelt de Fin.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws