Nieuwe oude motor levert Perez gridstraf en startplek 19 op: 'Starten wel voor Verstappen' Formule 1

Nieuwe oude motor levert Perez gridstraf en startplek 19 op: 'Starten wel voor Verstappen'

Door Hans van Brunschot 08 september 2019 | 11:10


Sergio Perez haalde het eind van Q2 tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië niet vanwege motorproblemen en dat levert zijn team Racing Point de nodige hoofdbrekens op.

Perez' motor is dusdanig kapot dat deze vervangen moet worden. Balen voor de Mexicaan want zijn gebruikte motorvoorraad is redelijk leeg. Er moet dus een nieuwe motor gemonteerd worden met een gridstraf tot gevolg. Opvallend genoeg kiest Racing Point er voor om een oudere Spec 2-Mercedes te monteren en niet de meeste recente Spec-3.

Racing Point verkiest grid boven pit

'Wanneer we er voor kiezen om een Spec-3-motor te gebruiken, dan wordt dat gezien als een verandering van specificatie van de auto', legt teambaas Otmar Szafnauer uit. 'Dat betekent dat we verplicht vanuit de pitstraat zouden moeten starten. Wanneer we een nieuwe Spec-2-motor monteren, krijgen we een straf en starten we vanaf P19, voor Max Verstappen omdat we hem verslagen hebben in de kwalificatie. We kiezen er voor om vanaf P19 te kijken wat we in de race kunnen doen.' (Fotocredit: SportPesa BWT Racing Point F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws