Update | Vettel uit de gevarenzone qua strafpunten na Grand Prix van Japan Formule 1

Update | Vettel uit de gevarenzone qua strafpunten na Grand Prix van Japan

Door Rick Pasker 19 oktober 2019 | 15:43


Sebastian Vettel kan zich in de komende Grands Prix niet al te veel fouten meer permitteren. De coureur van Ferrari kreeg bij de Italiaanse Grand Prix een straf en dat leverde hem drie strafpunten op.

Tijdens de race maakte Vettel een fout, door de kerbstone te veel te raken met zijn voorband. De Duitser spinde en probeerde vervolgens weer de baan op te komen. Echter deed Vettel dit zonder goed te kijken en dus tikte hij Lance Stroll van de baan, die met hoge snelheid voorbij kwam rijden. Gelukkig liep het gevaarlijke incident goed af. 

Oppassen geblazen voor Vettel

Vettel kreeg een stop and go penalty van de wedstrijdleiding en werd zo resoluut aangepakt door de stewards. Als gevolg van de straf krijgt Vettel nog eens drie strafpunten extra op zijn licentie. Omdat hij er al zes had, zijn het er nu negen geworden. Bij twaalf strafpunten wordt Vettel een raceweekend geschorst, dus het is oppassen geblazen voor de voormalig wereldkampioen. (Foto: Ferrari F1 Media)

Update 15.45 uur (19 oktober 2019) - Vettel na GP Japan uit gevarenzone

Sebastian Vettel hoeft niet langer op te passen voor een directe straf. De Duitser heeft na de Grand Prix van Japan twee strafpunten mogen inleveren, waardoor de teller nu op zeven staat. Pas bij twaalf strafpunten wordt Vettel één race geschorst.

De punten die zijn kwijtgescholden stammen nog uit de Grand Prix van Amerika vorig jaar. In de tussentijd heeft de Ferrari-coureur strafpunten verzameld in Italië, Engeland en Canada. De komende acht maanden heeft Vettel nog een marge van vijf strafpunten en is het dus nog steeds oppassen geblazen.

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

Sjoerd Valkering
9 Sep 2019 om 09:07
Quote van f1maximus
''Bij twaalf strafpunten wordt Vettel een raceweekend geschorst, dus het is oppassen geblazen voor de regerend wereldkampioen.'' -- Dit meen je niet, moet Hamilton nu op gaan passen?

Wat een blogje.

Excuus, aangepast!

f1maximus
8 Sep 2019 om 19:25

''Bij twaalf strafpunten wordt Vettel een raceweekend geschorst, dus het is oppassen geblazen voor de regerend wereldkampioen.'' -- Dit meen je niet, moet Hamilton nu op gaan passen?

Wat een blogje.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws