Honda kijkt met gemengde gevoelens terug op Italiaanse Grand Prix Formule 1

Honda kijkt met gemengde gevoelens terug op Italiaanse Grand Prix

Door Maurits Kappetijn 08 september 2019 | 22:05


Toyoharu Tanabe, technisch directeur van Honda F1, blikt met gemengde gevoelens terug op de Italiaanse Grand Prix. De Japanse autofabrikant zag een van haar motoren stilvallen en bovendien had Toro Rosso het nadrukkelijk zwaar op Monza. Toch werd er wederom veel bruikbare data verzameld over de nog nieuwe Spec-4 motor.

'De race van vandaag was lastig, we hadden wat ongelukkige momenten met verschillende coureurs, waaronder de penalty voor Albon. Zowel hij als Max Verstappen zorgden echter voor enkele fraaie inhaalmanoeuvres. Max heeft een geweldige prestatie afgeleverd door zo'n inhaalrace neer te zetten. Helaas had ook hij terugslagen. Ik denk dat hij tevreden kan zijn met P8', aldus Tanabe in een officieel statement. 

Geen zorgen om uitvalbeurt Kvyat

Tijdens de race gebeurde er iets opvallends: Daniil Kvyat viel stil met zijn Toro Rosso-bolide. Opmerkelijk, want Honda bleek nou juist een betrouwbare motorenleverancier. Gelukkig bleek het 'maar' een olielek. 'We zijn nog aan het onderzoeken wat er precies misging bij de auto van Kvyat. Het was hoogstwaarschijnlijk een olielek, dat is erg vervelend. In ieder geval hebben we zowel bij Red Bull als Toro Rosso ontzettend veel data verzameld om de komende races nog beter voor de dag te komen.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws