Teambaas Ferrari wil met coureurs spreken om spanning Monza weg te nemen Formule 1

Teambaas Ferrari wil met coureurs spreken om spanning Monza weg te nemen

Door Sam Koster 09 september 2019 | 08:29


De Ferrari-coureurs waren dit weekend niet erg te spreken over elkaar. Leclerc miste in de race de hulp van zijn teammaat, terwijl Vettel ontevreden was over Leclerc, die volgens Vettel geen slipstream aan hem wilde geven in Q3. Teambaas Mattia Binotto stelt dat er onderling gesproken zal worden tegenover Auto Motor & Sport.

In Monza is dit weekend gebleken dat de verhoudingen tussen de beide Ferrari-coureurs niet zonder scheurtjes is. Charles Leclerc gooide na de race nog olie op het vuur, door te benadrukken dat hij ook zonder hulp van Vettel kan winnen: 'Ik moest alleen rijden tegen twee tegenstanders. Zij konden op verschillende strategieën rijden en hebben me constant onder druk gezet,' zo verwijst Leclerc naar de Mercedes-coureurs.

Voor teambaas Binotto is de huidige situatie reden genoeg om met zijn coureurs om tafel te gaan zitten. 'Wat in de afgelopen drie dagen gebeurd is, gaan Leclerc, Vettel en ik intern bespreken', aldus Binotto. 'Sebastian heeft echter al gezegd dat hij deze episode achter zich wil laten en liever vooruit kijkt,' gaat de Ferrari-teambaas verder. Binotto hoopt dat zijn coureurs in de toekomst beter dor een deur zullen kunnen: 'Ik denk niet dat dit de verdere samenwerking zal beïnvloeden, al kan ik niet beloven dat dit niet meer gebeurt,' zo zegt Binotto twijfelachtig. 'We moeten er in ieder geval van leren,' aldus de Italiaan.

Dramatisch slechte race Vettel

Terwijl Charles Leclerc naar zijn tweede achtereenvolgende overwinning reed op Monza, kende teamgenoot Vettel een race vol tegenvallers: een spin in de Variante Ascari, een aanvaring met Lance Stroll, een stop-and-go-penalty, en drie extra strafpunten op zijn licentie. Vettel werd puntloos dertiende, en finishte bijna nog achter Williams-coureur George Russell. In de tussenstand bij de coureurs staat Leclerc na dit weekend vierde, een plek voor Vettel.
(Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws