Alfa-teambaas schuldbewust: 'Dit is mijn eerste grote fout in 25 jaar' Formule 1

Alfa-teambaas schuldbewust: 'Dit is mijn eerste grote fout in 25 jaar'

Door Ashna Beek 09 september 2019 | 12:33


Het team van Alfa Romeo kan niet met tevredenheid terugkijken op de Italiaanse Grand Prix. De renstal maakte de fout om Kimi Raikkonen op de verkeerde banden te laten starten en dat kwam het team duur te staan. 

Door de fout van het team kreeg Raikkonen een tien seconden stop-and-go-penalty. Alfa Romeo-teambaas Beat Zehnder, die normaal als geen ander alles over de regelgeving weet, had geen excuus voor de fout van zijn team. 'Tijdens een interne meeting hebben wij het vervangen van de motor en het starten vanuit de pitstraat bediscussieerd', zegt hij in gesprek met Auto und Motor Sport. 'Ook kwam ter sprake dat wij op nieuwe banden konden beginnen. Op dat moment sloeg ik niet aan. Dit is mijn eerste grote fout in de 25 jaar dat ik voor Sauber werkzaam ben.'

Ook Raikkonen was niet te spreken over de fout van zijn team en was kort en krachtig toen hem werd gevraagd hoe zijn weekend verlopen is. 'Nou, dat was een schijtweekend', liet Raikkonen via een teamstatement weten. 'Eerst mijn eigen fout tijdens de kwalificatie en daardoor moesten wij mijn versnellingsbak wisselen. Toen besloten wij ook om de motor te vervangen en vanuit de pitstraat te starten.' (Foto: Alfa Romeo Racing)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws