Wolff ziet verbeterpunt bij Bottas: 'Hier moet hij nog aan werken' Formule 1

Wolff ziet verbeterpunt bij Bottas: 'Hier moet hij nog aan werken'

Door Ashna Beek 09 september 2019 | 14:09


Mercedes-teambaas Toto Wolff gelooft dat Valtteri Bottas de snelheid had om de Italiaanse Grand Prix te winnen. Wolff vindt dat de Fin zijn snelheid moet verbeteren als hij dicht achter een andere auto rijdt. 

Bottas kwam in Monza voor zijn teamgenoot Lewis Hamilton terecht en liep steeds meer in op leider Charles Leclerc. Toch kwam hij er niet langs en maakte zelfs twee kleine foutjes waardoor hij kostbare tijd verloor. 'Het lijkt erop dat hij er moeite mee heeft als hij dicht op de auto voor hem rijdt om het maximale eruit te halen', zegt Wolff in gesprek met Racefans.net. 'Lewis kan op een of andere manier dichterbij een andere coureur komen en zichzelf zo in de positie brengen om in te halen. Het is iets waar Bottas aan moeten werken, maar positief was dat zijn race geweldig was. In pure racetijden was hij waarschijnlijk de snelste auto.'

Bottas: 'Ik wilde een kans maken op de winst'

Volgens Bottas zelf kon hij Leclerc echter niet inhalen door de slijtage aan zijn banden. 'Aan het begin van de laatste stint, moest ik ruim vijf second goed maken. Natuurlijk had ik mijn banden wat meer willen sparen, maar ik wilde een kans maken om de race te winnen. Daarom moest ik snel bij hem in de buurt komen, maar waren mijn banden daarom meer versleten.' (Foto: Mercedes AMG F1)

 

 

 

 

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws