Doornbos en Kamphues vrezen voor titel 'jongste wereldkampioen' Verstappen Formule 1

Doornbos en Kamphues vrezen voor titel 'jongste wereldkampioen' Verstappen

Door Glenn van der Straten 10 september 2019 | 08:46


Bij crashen in de keuken vragen Rob Kamphues en Robert Doornbos zich af of Max Verstappen de jongste wereldkampioen ooit gaat worden. Zij zien dat er met Charles Leclerc een geduchte concurrent voor die titel is. De jonge Monegask won de laatste twee races, in Spa en afgelopen weekend in Monza.

Wel zijn dat twee circuits waar Ferrari favoriet op was, vanwege de vele lange, rechte stukken. Bovendien begon de Nederland in Monza achteraan vanwege een gridstraf. 'Zou Verstappen niet denken van, 'shit, iedereen riep dat ik de jongste wereldkampioen word, maar straks gaat die Leclerc daarmee aan de haal'', vraagt Kamphues zich hardop af. 

'Dat had de Formule 1 echt nodig'

'Dat is iets waar ze bij stil moeten staan', reageert Doornbos. 'Ferrari had het hele seizoen niks, en nu winnen ze twee keer op rij. Daar ben ik heel blij mee, dat had de Formule 1 echt nodig. Maar natuurlijk hoop ik dat Max volgend jaar het materiaal heeft om het gevecht aan te kunnen gaan.'

Doornbos vond dat Verstappen geen al te beste start kende. Toen Kamphues hem vroeg of hij vond dat de Nederlander liep te kloten bij de start, antwoordde hij bevestigend. 'Onbegrijpelijk. Sowieso lopen de weekenden niet soepel, maar als je weet dat je als laatste start, dan weet je dat je een soort harmonica-effect krijgt in die eerste bocht. We zagen het op de beelden, hij remde zo lang. De snelheid was er volledig uit, en dan nog rij je tegen een auto aan. Dit kost hem gewoon minimaal dertig seconden.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

peter_heijnen
10 Sep 2019 om 11:30

Niet meteen gaan lopen miepen dames. Volgend jaar zal het pakket Honda/RBR/Max gewoon helemaal moeten kloppen, maar dat zelfde geldt ook voor Ferrari. en laten we MB ook nog niet uitvlakken. ;) Wie zijn zaakjes niet voor elkaar heeft kan het schudden. Wij fans kunnen alleen maar hopen op een legendarisch F1 seizoen 2020. Max is nu eenmaal trendsetter, daar kleven ook nadelen aan. Zonder Max had bijv Leclerc echt nog niet in een Ferrari gezeten, hij kreeg de kans omdat Ferrari moest reageren op RBR met Max. Nu zal het momentum bij de teams gaan bepalen wie van de twee jongelingen volgend jaar mede aanspraak kan maken op de titel. Max zelf kan alleen sturen en aansturen, en daarvan weten we al lang dat hij dat als geen ander kan!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws