Van Amersfoort ziet voormalig pupil Leclerc groeien: 'Valt niet te bevatten' Formule 1

Van Amersfoort ziet voormalig pupil Leclerc groeien: 'Valt niet te bevatten'

Door Glenn van der Straten 10 september 2019 | 10:16


Charles Leclerc boekte in Spa zijn eerste Grand Prix-overwinning, en volgde dat een week later gelijk op met zijn tweede, in Monza. Grote successen voor de jonge Monegask, en dat terwijl hij grote tegenslagen heeft gehad. Zo verloor hij in zijn leven zijn vader, begeleider, beste vriend Jules Bianchi en een andere vriend, Anthoine Hubert. Laatstgenoemde kwam in Spa om het leven tijdens de Formule 2-race aldaar.

Frits van Amersfoort weet alles van de mentale weerbaarheid van Leclerc. De Nederlander had hem in 2015 onder zijn hoede in de Formule 3. 'Dat jaar overleed zijn goede vriend Jules Bianchi. De afgelopen één tot twee jaar is hij nog sterker geworden. Daar neem ik mijn pet voor af, en dan maak ik ook nog een diepe buiging. Als er iemand is die je het gunt, vanwege alle ellende die hij heeft gemaakt, dan is het Charles. Maar tegelijkertijd is het ook weer de tragiek van de autosport: morgen zitten we in de kerk in Chartre, waar hij de uitvaartdienst van een maatje bijwoont. Het lijkt bijna wel een filmscenario.'

'Dat valt voor een mens bijna niet te bevatten'

Van afstand ziet Van Amersfoort dat Leclerc is veranderd van een jonge jongen is een volwassen man, met de nodige levenservaring. 'Het is al wel weer een paar jaar geleden dat hij bij ons reed, maar in de afgelopen jaren is Charles echt een volwassen man geworden. Ik denk niet dat je heel erg filosofisch hoeft te zijn om te beseffen dat dit op alle fronten een gebeurtenis is die niet valt te beschrijven. Als je puur kijkt naar wat Charles al in positieve en negatieve zin heeft meegemaakt, is dat nagenoeg ongekend. Dat valt voor een mens bijna niet te bevatten', aldus Van Amersfoort tegenover Motorsport.com. (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws