Hülkenberg volgens Prost te negatief: 'Dat kunnen we niet gebruiken' Formule 1

Hülkenberg volgens Prost te negatief: 'Dat kunnen we niet gebruiken'

Door Glenn van der Straten 10 september 2019 | 10:50


Nico Hülkenberg is bezig aan zijn laatste seizoen bij Renault. Volgend jaar zit Esteban Ocon op zijn plek. Volgens Renault-adviseur Alain Prost is de negatieve houding van Hülkenberg mede debet aan het wegsturen van de Duitser. 

Dat meldt Prost aan de Italiaanse kant van Sky Sports. Hij geeft aan dat Renault enkel gemotiveerde rijders wil. 'We willen geen pessimistische coureurs, daarom kozen we voor Ocon, die zeer gemotiveerd is nadat hij een jaar langs de kant stond. Nico is behoorlijk negatief, maar heeft op bepaalde punten ook gelijk. We moeten echter vooruitkijken en dan kunnen we de negativiteit van een coureur niet gebruiken.'

'Onze motor is uitstekend, ons chassis is niet al te best'

Daarnaast geeft Prost te kennen dat Renault zich volledig richt op 2021. 2020 wordt als het ware overgeslagen. 'Volgend seizoen wordt wellicht een slecht seizoen voor ons. Vanwege de nieuwe regelgeving die vanaf 2021 van toepassing is, heeft het voor ons geen zin om door te ontwikkelen voor 2020. We hopen in 2021 op hoog niveau te presteren. Onze motor is van een uitstekend niveau, ons chassis is echter niet al te best. Om in 2021 weer vooraan terug te keren zullen we veel moeten investeren in het ontwikkelen van een goede wagen.' (Foto: Renault Sport Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws