Villeneuve snapt beoordeling Leclerc niet: 'Hij deed een ‘Magnussen'' Formule 1

Villeneuve snapt beoordeling Leclerc niet: 'Hij deed een ‘Magnussen''

Door Glenn van der Straten 10 september 2019 | 12:56


Jacques Villeneuve is van mening dat Charles Leclerc een straf hoorde te krijgen voor het, volgens de Canadees, te harde verdedigen op aanvaller Lewiss Hamilton. Laatstgenoemde was op een gegeven moment genoodzaakt de uitloopstrook op te gaan. Villeneuve weet waaraan het ligt dat Leclerc geen straf kreeg.

'Op een ander circuit, met een andere coureur, zou je hier een straf voor krijgen', vertel Villeneuve aan Motorsport-magazin.com. Hij doelt hiermee op het feit dat Leclerc in een Italiaanse Ferrari in het Italiaanse Monza reed. 'Je moet hem hetzelfde beoordelen als alle andere coureurs. Zondag deed hij een 'Magnussen', simpel. Het is wel lastig dit hardop te roepen, want nu noemt iedereen mij natuurlijk weer een idioot. Maar eerst sneed hij de chicane af, en later stuurde hij Lewis het gras op. Het werd niet eens onderzocht.'

'Dan is het geoorloofd om één domme fout per race te maken'

Leclerc kreeg wel de waarschuwingsvlag te zien, maar dat is volgens Villeneuve niet genoeg. 'Als je het op deze manier beoordeelt, dan is het geoorloofd om één domme fout per race te maken. Maar voor de rest heeft Leclerc fantastisch gereden. Hij wist zijn banden de gehele race onder controle te houden.' (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws