Like ons!
Red Bull kiest voor afwijkende bandenstrategie ten opzichte van concurrentie

Formule 1

Red Bull kiest voor afwijkende bandenstrategie ten opzichte van concurrentie

Red Bull heeft een vrij agressieve bandenkeuze gemaakt voor de Grand Prix van Singapore. Het team van Max Verstappen en Alexander Albon neemt de meeste softs mee, in vergelijking met Mercedes en Ferrari.

Pirelli heeft voor in Singapore de C3, C4 en C5-banden beschikbaar gesteld. Dat zijn de drie zachtste compounds. Logisch, want op het bochtige stratencircuit van Singapore is grip uitermate belangrijk. Red Bull kiest dus direct voor de zachtste banden. Beide coureurs hebben de beschikking over tien setjes zachte banden, en slechts één setje mediumbanden. Mercedes en Ferrari nemen wat meer mediums mee.

In Singapore komt Red Bull altijd goed voor de dag

Red Bull heeft dus een afwijkende aanpak ten opzichte van de concurrentie, wat betreft de banden. In Singapore komt de Oostenrijkse renstal altijd goed voor de dag. Zo werd Verstappen er vorig jaar tweede, de drie jaar daarvoor werd toenmalig Red Bull-coureur Daniel Ricciardo er tweede. In 2014 pakte Red Bull met respectievelijk Sebastian Vettel en Ricciardo P2 en P3. Tussen 2011 en 2013 won Vettel namens Red Bull drie keer op rij in Singapore. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Bekijk hier het volledige overzicht qua bandenkeuzes

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven