Hamilton past racestijl aan dankzij Leclerc en inconsistentie stewards Formule 1

Hamilton past racestijl aan dankzij Leclerc en inconsistentie stewards

Door Glenn van der Straten 10 september 2019 | 15:03


Lewis Hamilton past zijn rijstijl vanaf Singapore aan, na zijn duel met Charles Leclerc in Monza. Laatstgenoemde verdedigde vrij agressief en gaf de Brit geen enkele ruimte. Het leverde de Monegask alleen een waarschuwingsvlag op, maar geen tijdstraf. Hamilton ziet graag meer consistentie in de beslissingen van de stewards.

'Als we op deze manier mogen racen, dan zal ik dat ook doen. Zolang we maar weten dat het toegestaan is om geen autobreedte ruimte te geven en de wedstrijdleiding het niet tegenspreekt', steekt Hamilton van wal tegenover Motorsport.com. 'Zo weet ik tenminste hoe ik het gevecht moet aangaan, net als de andere coureurs.'

'Het was een heftig gevecht en dat was goed'

De vijfvoudig wereldkampioen baalt niet van Leclerc, meent hij. De Mercedes-coureur wil zijn collega van Ferrari alleen vragen of Leclerc het andersom ook had geaccepteerd. 'Als dat prima is, gaan we zo racen. Je hoort ruimte over te laten en nu weet ik niet meer of dat wel zo is vanwege de vage regels. Het is mooi dat we hard kunnen racen met elkaar. Het was een heftig gevecht en dat was goed.' (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws