Brundle heeft medelijden met Verstappen: 'Klonk alsof achteras blokkeerde' Formule 1

Brundle heeft medelijden met Verstappen: 'Klonk alsof achteras blokkeerde'

Door Glenn van der Straten 10 september 2019 | 16:00


Martin Brundle heeft medelijden met Max Verstappen. Dat schrijft hij in zijn column voor Sky Sports. Het feit dat de Nederlander tijdens de eerste bocht in Monza zijn voorvleugel kwijtraakte, is volgens Brundle niet de schuld van Red Bull-coureur Verstappen zelf.

'Als hij zijn voorvleugel niet voor de tweede keer op rij kwijtraakte in de eerste bocht, dan had hij een veel beter resultaat kunnen boeken', is Brundle van mening. 'Ditmaal heb ik wel medelijden met hem, want op de onboard-camera was duidelijk te zien dat hij voorzichtig kwam aanrijden. Het klonk voor mij alsof de achteras blokkeerde, nadat hij hard op de rem moest trappen door een opstopping op de baan.'

'Na dat moment zat hij meteen weer goed in de race'

Over Verstappen zijn teamgenoot Alexander Albon is Brundle goed te spreken. 'Hij had weer een sterke race, waar hij opnieuw het best presteerde in het tweede gedeelte. Op een gegeven moment belandde hij in het grind nadat hij op optimistische wijze buitenom Carlos Sainz wilde gaan. Daar kreeg hij een tijdstraf voor. Na dat moment zat hij meteen weer goed in de race.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws