Brawn denkt voorzichtig aan Schumacher-achtige loopbaan voor Leclerc Formule 1

Brawn denkt voorzichtig aan Schumacher-achtige loopbaan voor Leclerc

Door Glenn van der Straten 10 september 2019 | 16:17


Volgens Ross Brawn is een loopbaan vergelijkbaar met die van Michael Schumacher niet uitgesloten voor Charles Leclerc. De technisch directeur van de Formule 1 is onder de indruk van wat de jonge Monegask laat zien en benoemt in zijn column een cruciaal, sterk punt van Leclerc, namelijk het opzoeken van de grenzen. 

Leclerc won anderhalve week geleden zijn eerste Grand Prix in Spa, afgelopen weekend pakte hij in Monza direct zijn tweede zege. 'Michael Schumacher was in 1996 de laatste man van Ferrari die Spa en Monza ook achter elkaar won. Misschien herhaalt de geschiedenis zichzelf.' Schumacher is de meest succesvolle coureur allertijden met zeven wereldtitels. 

'Hij ging sluw om met die bizarre situatie'

Leclerc had in Monza vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton op zijn hielen, maar hij verdedigde op het randje en bleef de Brit voor. 'Leclerc zocht de grenzen van de regels op. Zo moeten grote kampioenen dat altijd doen. Hij was ook erg sluw tijdens de kwalificatie. Dat was een bizarre situatie, maar hij ging er sluw mee om. Wat echter het meeste indruk op mij maakt, is zijn vermogen om snel te leren van de dingen die hij doet. Hij wordt zowel als coureur als qua mens steeds beter.' (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws