Marko baalt van keuze: 'Ik had Hamilton naar Red Bull moeten halen' Formule 1

Marko baalt van keuze: 'Ik had Hamilton naar Red Bull moeten halen'

Door Michael Jupijn 10 september 2019 | 21:12


De keuze van Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko om Lewis Hamilton aan te moedigen naar Mercedes te gaan, is achteraf een tactische fout geweest. Dat zegt Marko tegen Motorsport-Total.com. Hamilton was namelijk in 2012 ook in de race voor een stoel bij Red Bull. 

De Brit zat in 2012 nog bij het team van McLaren waar hij het niet meer naar zijn zin had. Het team was toen de grootste concurrent van Red Bull Racing. Hamilton ging toen in gesprek bij zowel Mercedes en Red Bull alleen zij hadden op dat moment geen ruimte voor hem. Marko adviseerde toen zijn vriend, Niki Lauda, om achter de coureur te gaan. Marko: 'Lewis was op dat moment niet tevreden bij McLaren, maar er was geen plek voor hem bij Red Bull. Toen dacht ik dat het beter was voor hem om naar Mercedes te gaan en heb ik Lauda aangemoedigd hem binnen te halen.'

Tactische fout

Red Bull was in 2012 het topteam van de Formule 1 terwijl Mercedes een stuk minder goed presteerde. McLaren was toen de grootste concurrent van het Oostenrijkse team. Het advies van Marko om Lauda te adviseren om Hamilton aan te nemen, is achteraf een tactische fout geweest. 'McLaren was destijds onze sterkste tegenstander, het was veel beter geweest dat hij gewoon bij McLaren was gebleven. Zo zie je maar hoe je er tactisch soms erg naast kunt zitten'.

Lewis Hamilton heeft inmiddels vier van de vijf wereldkampioenschappen bij Mercedes gehaald en de zesde is ook in handbereik. Of dit ook was gelukt bij Red Bull is koffiedik kijken maar Marko heeft achteraf toch spijt van zijn keuze. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws